Cozonac cu rahat

de jolygina in Prajituri, 29 Ian 2013 | 3985 vizualizari

 

de cate ori am facut cozonac ,nu am apucat sa ii fac fotografi ,nici cele de la aceasta reteta nu sunt stralucite ,imi este pe duca aparatul dar si asa trebuie sa finalizez retetele

 

INGREDIENTE

  • 2 cubulete de drojdie
  • 1 kg de faina
  • o jumatate de cana de zahar pudra (eu mai pun si indulcitor ,noua ne place mai dulce)
  • 4 oua
  • putina sare
  • 8 linguri de ulei pentru final
  • coaja de la lamaie ,portocala
  • stafide 100g
  • 500 g rahat
  • un galbenus de ou pentru uns
  • lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Topim zaharul in lapte, il incalzim putin, dupa care adaugam praful de sare, stafidele, apoi drojdia sfaramanta. Adaugam si coaja de la portocala si de la lamaie, apoi amestecam bine pana se topeste drojdia. Cand s-a topit si drojdia adaugam si galbenusurile de la ou, le incorporam bine apoi adaugam treptat faina in ploaie si framantam bine. Cand s-a format coca adaugam albusurile spuma, le incorporam usor pentru a nu-si pierde din volum, apoi adaugam uleiul. Mai framntam pana se incorporeaza si punem coca la loc calduros pentru a dospi timp de 30 de minute.

Impartim coca in 4 si intindem foi din acele 4 bucati. Asezam pe ele rahat, apoi le rulam si apoi le rasucim 2 cate 2. Asezam cozonacii in tava si ii mai lasam la dospit inca 25 de minute. Cand au crescut ii ungem cu galbenusul de ou

Punem cozonacii la cuptor la foc moderat si ii lasam sa se coaca circa 45-50 de minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si delicios