Cozonac cu rahat si alune

de adry88 in Dulciuri, 10 Apr 2012 | 3454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 cub de drojdie
  • 100 ml iaurt
  • 2 galbenusuri
  • ulei
  • UMPLUTURA
  • 3 linguri cacao
  • 100 g alune
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • esenta de rom
  • rahat
  • UNS
  • un galbenus
  • 2 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si alune:

Ingredientele sa fie la temperatura camerei, faina sa fie cernuta intr-un lighean. Facem gaura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu un praf de sare, 1 lingura de zahar si 2 linguri de lapte. Adaugam  restul de zahar si 3 pliculete de zahar vanilat, batem oule si cele doua galbenusuri si adaugam iaurtul si restul de ingrediente. Adaugam laptele treptat si framantam pana nu se lipeste de maini. La urma framantam coca cu uleiul cca 10-15 minute turnand uleiul putin cate putin in palme. Acoperim si lasam intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul

Alunele le macinam si le amestecam cu cacao, zaharul (de preferat zahar pudra) esenta si untul la temperatura camerei.

Dupa ce a crescut coca o impartim in doua, intindem o foaie, o ungem cu amestecul de cacao si rulam. Intindem o alta foaie, asezam bucati de rahat si rulam. Impletim cele 2 rulouri si asezam intr-o tava rotunda ( am ales eu). In mijloc am pus o ceasca de cafea si am dat tava intr-un loc cald si am lasat inca 30 min, dupa care am uns cu galbenusul amestecat cu laptele. Am dat tava la cuptor la foc mic spre mediu pana s-a rumenit frumos.

Cand scoatem tava din cuptor ungem cozonacul cu ulei si il lasam sa se raceasca in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri asortate