Cozonac de carne

de mihaelar63 in Vita, 4 Mai 2020 | 4135 vizualizari

 

  Incerc sa pregatesc preparate in casa , mai sanatoase care pot substitui mezelurile de cumparat .Acest cozonac de carne poate fi serviit cald cu garnitura si salata dar poate fi folosit si la sandvici pentru mic dejun sau pachetel [la scoala sau serviciu ] .Am preparat acest cozonac de carne pe baza experientei anterioare .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel-crescut in gospodarie
  • 1 lingura rasa rozmarin tocat
  • 1 lingurita salvie uscat maruntita
  • 1 ardei kapia rosu
  • 4 fire cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 oua
  • 2 felii paine [150 gr]
  • 2 linguri cu varf patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ketchup
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei masline
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de carne:

  1.  Carnea de vitel se toaca mai marunt .
  2. La fel tocati ceaopa verde si usturoiul verde .
  3. Painea se  marunteste rapid tot cu tocatorul si se inmoaie in lapte .
  4. Amestecati carnea si legumele tocate cu paine condimente , sare si piper .
  5. Pentru ca mi-a parut palid :d am mai pus in ultimul moment si ardei kapia rosu taiat bucatele si patrunjel tocat  .
  6. La fel am mai pus ulei pe baza ca , carnea de vitel este macra , prea slaba .
  7.  Se tapeteaza o forma de cozonac cu hartie de copt si se unge cu ulei.
  8. Distribuiti amestecul de carne in tava de cozonac si tasati usor carnea .
  9. Ungeti carnea cu Ketchup  pe deasupra , cu ajutorul unei pensule .
  10. Folosind ketchup-ul  veti obtine un aspect frumos de glazurat .
  11. Se da tava la cuptor timp de o ora la 200 grade .
  12. Lasati cozonacul sa se raceasca si il taiati .

  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Acest cozonac de carne poate fi serviit cald cu garnitura si salata dar poate fi folosit si la sandvici pentru mic dejun sau pachetel [la scoala sau serviciu ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne in sos de rosii