Cozonac pufos cu rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 24 Iul 2016 | 4807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 1kg faina alba proaspat cernuta
  • 200 gr. zahar tos
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 3 oua mari de casa
  • 200 gr. unt la temperatura camerei
  • 300ml lapte caldut
  • 40 ml ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 500 gr. bucatele de rahat
  • 1 albus+zahar tos pentru uns cozonacii
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu rahat:

Am zdrobit drojdia intr-un castron incapator, am adaugat sarea si zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie.

Am amestecat aceste ingrediete, apoi am adaugat laptele caltut si am incorporat faina.

Din cand in cand am picurat ulei, pana la desprinderea aluatului de pe maini.

m acoperit vasul cu un prosop curat de bucatarie, apoi l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Am preincalzit cuptorul la 170 grade, am uns doua forme de cozonac cu ulei.

Pe masa infainata am impartit aluatul dospit in doua.

Am intins fiecare parte de aluat in foaie de grosimea unui deget, am asezat bucatele de rahat, am rulat strans aluatul si l-am asezat in tava unsa cu ulei.

La fel am procedat si cu cealalta parte de aluat.

Am acoperit tavile, le-am mai lasat la dospit inca 15 inute, apoi am introdus tavile in cuptorul preincalzit pentru cca 45 minute.

Inainte cu 15 minute de scurgerea acestui timp am scos tavile din cuptor, am uns cozonacii cu albus batut si am presarat zahar tos.

Am mai dat 15 minute tavile in cuptor, apoi le-am scos, am rasturnat cu grija cozonacii fierbinti din tava, i-am asezat pe un gratar sa se raceasca.

Am taiat felii dupa racirea completa si am servit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

27.07.2016, 06:06

am completat multumesc pentru observatie

miki_a 1

27.07.2016, 11:08

Cu drag! Arata foarte bine!

mihaelar63 1

03.10.2016, 08:18

Ce frumusete de cozonac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca, fulgi de ovaz si fructe confiate, fara zahar