Cozonac Rosenkrantz - de post

de Georgiana78 in Dulciuri, 19 Noi 2013 | 3692 vizualizari

 

Super si incredibil de pufos-crocant si aromat si ce este mai greu de crezut e ca este de post!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 600 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 10 linguri zahar
  • un praf sare
  • 250 ml apa calda
  • vanilie
  • UMPLUTURA:
  • 200 gr nuca macinata
  • 130 gr margarina
  • 6 linguri zahar
  • CARAMEL:
  • 10-12 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz - de post:

ALUATUL:

- facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min

- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si coaja de lamaie si apa in care am topit zaharul si framantam un aluat potrivit de tare pe care il lasam deoparte

CARAMELUL:

- intr-o cratita cu diametrul de 25 cm caramelizam zaharul si ungem peretii acesteia cu caramelul obtinut si lasam deoparte pana se mai raceste putin

UMPLUTURA:

- frecam margarina la temperatura camerei cu zaharul pana se incorporeaza bine

ASAMBLARE:

- aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara care se unge cu margarina cu zahar si se presara nuca iar apoi se preseaza usor cu palmele pentru a se lipi nuca de margarina,

- se ruleaza si se taie in 6-7 bucati care se aseaza in cratita cu caramel cu taietura in sus in forma de floare si se lasa la crescut o ora

- se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute , depinde de cuptor

- se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pentru a nu se intari caramelul

POFTA BUNA nu va mai urez ca o sa aveti cu siguranta....:))

 

TIPS-URI

1

se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pentru a nu se intari caramelul

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de visine - de post