Crap prajit cu sos de rosii si capere

de Bucataras Medi in Crap / Caras, 18 Aug 2013 | 7980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajit
  • 4 felii crap
  • faina
  • ulei
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • 3 linguri cu capere
  • 4-5 rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 2 foi de dafin
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu sos de rosii si capere:

Peştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de circa 1,5-2 cm si apoi se lasa la scurs. Capatana si coada o pastram pentru un bors de peste.

Fiecare bucata in parte se condimenteaza cu sare si piper dupa gust dupa  care  se da prin faina.Scuturam feliile de peste pentru a indeparta surplusul de faina. Punem ulei la incins intr-o tigaie si prajim bucatile de peste la foc mediu pe ambele parti pana cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite.

Scoatem bucatile de peste astfel prajite pe hartie absorbanta.

In timp ce pestele este la prajit ne ocupam de sos. Spalam si apoi decojim rosiile .Le pasam. Intr-o tigaie punem ulei la incins, zdrobim usturoiul si il punem la calit. Adaugam rosiile pasate si apoi pe rand zeama de lamaie,caperele,zaharul si foile de dafin. Amestecam si lasam sosul sa fiarba si sa scada circa 10 min. dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper.

Lasam sosul sa se racoreasca si apoi il turnam intr-o sosiera. Servim pestele alaturi de sosul de rosii si capere si de o garnitura. Eu am ales drept garnitura cartofi noi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu sos de rosii si capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

Dya Daniela Andrei 1

27.08.2013, 15:10

E fara cuvinte!

Krystyan Trendy 1

10.12.2013, 08:58

bun bun

-Licurici- 1

01.07.2015, 06:20

delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]