Crapul se curata , se spala si apoi se taie in felii groase de circa 4-5 cm.Se condimenteaza cu sare si se da la rece (la frigider) cat timp noi ne ocupam de sos.
Patrunjelul se spala si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Usturoiul se curata ,se spala si apoi se taie rondele.
Toate ingredientele pentru sos se pun intr-un blender.Sosul rezultat se pune intr-un vas,se inchide ermetic si se da la frigider cat timp noi prajim pestele,astfel incat aromele sa aiba timp sa se intrepatrunda.
Bucatile de peste se prajesc in ulei incins dupa ce au fost date prin faina amestecata cu putina boia de ardei dulce.
Cand bucatile de peste sunt bine facute si frumos rumenite pe o parte se intorc pe cealalta parte si le lasam sa se faca si sa se rumeneasca si pe aceasta parte.
Cu ajutorul unei palete scoatem bucatile de peste pe un platou.
Servim pestele alaturi de sos si un pahar cu vin.