Crap umplut

de susu in Crap / Caras, 29 Dec 2009 | 22147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 crap mare ,
  • 1 mana de orez,
  • 200 gr ciuperci din conserva sau proaspete,
  • 2 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras rosu,
  • o mana verdeata tocata,
  • 1 pahar suc de rosii,
  • 1 pahar de apa,
  • condimente,
  • 1 pahar mic de ulei de masline,
  • 1 cana de vin alb,
  • cateva tomate taiate felii.,
  • cativa catei de usturoi intregi,
  • 2 foi de dafin,
  • lamaie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap umplut:

Aveam un crap de vreo 3 kg si nu stiam ce sa fac cu el. L-am spalat si curatat si l-am "masat" pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta inclusiv burtica si l-am lasat la odihnit. Am tocat mai multa ceapa ca doar e pestele mare si am calit in ulei de masline. Am adaugat orezul si am calit apoi am adaugat ciupercile din conserva taiate felii sau daca doriti tocate mai marunt dupa preferinta si scurse bine  si am mai inabusit pana a scazut zeama.Adaugam si 1 morcov tocat marunt si calim. Dupa ce s-au calit bine mai poti pune cateva minute un capac peste pentru a se inabusi si mai bine.

Se condimenteaza putin si cu compozitia  se umple pestele . Se leaga burta cu sfoara si se pune in tava morcovul, ardeiul si o ceapa mica taiate rondele. Peste ele se aseaza pestele si se adauga vinul, apa, sucul de rosii, tomatele taiate felii, usturoiul, foile de dafin, uleiul, vinul si se baga la cuptor pana scade din compozitie aproximativ 40 minute. L

a sfarsit se adauga patrunjel tocat si se serveste cu lamaie. Se aseaza pestele bucati zdravene in farfurie impreuna cu sosul din tava si binenteles nelipsitul vin alb.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

02.01.2010, 16:34

chiar mi-e dor de un peste ,dupa atata porc;arata chiar bine.

cicilica 1

26.02.2010, 11:09

L-am facut si a iesit exact la fel ca al tau.Gustul foarte bun.

MIUTA 1

16.11.2011, 20:25

Foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor pe pat de legume