Cremă de brânză cu mentă şi ton

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2015 | 3957 vizualizari

 

Un aperitiv simplu, rapid, uşor şi răcoros, numai bun pentru zilele de vară şi nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 250 g brânză proaspătă DELACO;
  • 2 conserve mici de ton în ulei de măsline;
  • 2-3 linguri cu smântână;
  • câteva frunze de mentă;
  • sare după gust.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă de brânză cu mentă şi ton:

Într-un bol încăpător punem brânza si tonul (eu l-am pus cu tot cu ulei, dar dacă vreţi îl puteţi scurge de exces). Amestecăm şi dacă vi se pare compoziţia aspră putem adăuga smântână treptat. 

Spălăm menta si tocăm mărunt câteva frunzuliţe. Le presăm uşor pentru a stimula secreţia uleiurilor volatile.

Le amestecăm în cremă.

Potrivim gustul cu sare şi servim cu pâine şi salată.

 

 

TIPS-URI

1

Cu această cremă putem umple roşioare, bărcuţe de ardei, torturi aperitiv etc.

2

Folosiţi doar frunzuliţe de mentă (nu şi tulpini) în funcţie de gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă de brânză cu mentă şi ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

delia64 1

05.09.2015, 09:56

am incercat si eu si tare buna este !!!

miki_a 1

05.09.2015, 10:39

Multumesc pentru incredere Delia! Ma bucur mult ca v-a placut!

mihaelar63 1

02.09.2017, 13:26

Suna incintant cu menta . Chiar am sa incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti gratinati