Un desert aromat si la indemana oricui. Cand esti in pana de idei sau se anunta musafiri si nu ai nimic pregatit, poti pune in practica acest desert si cu siguranta o sa le placa!
Crema de ciocolata:
Intr-un castron punem putin lapte de soia din cei 500 ml. Adaugam zaharul, amidonul si cacaoa, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie. Cu o lingura amestecam usor pana toate sunt dizolvate bine, iar la final adaugam esenta de rom. Restul de lapte il punem la fiert intr-un ceaun. Cand da in clocot, il tragem de pe foc, incorporam amestecul cu amidon, punem iar pe foc si amestecam continuu pana devine ca o budinca.
Capsunile le spalam, le tamponam cu un servet de bucatarie si indepartam cozile. Pregatim 6 forme mici din silicon de briose, punem cate o lingura de crema de ciocolata, capsunile le asezam cu varful in jos si le acoperim cu restul de crema. Le lasam putin la racorit si le bagam la frigider pana a 2 a zi.
Sosul de capsuni:
Spalam capsunile, indepartam cozile si le taiem cubulete mici. Le asezam intr-o craticioara, punem zaharul si apa. Acest amestec il asezam pe aragaz la foc potrivit cam 1 minut, adaugam amidonul si amestecam pana obtinem un sos grosut apoi il lasam la racorit. Dupa ce crema s-a racit bine, rasturnam pe o farfurie, deasupra venim cu niste sos si servim.
Sa aveti pofta!