Imi plac maxim supele crema. Nu ma satur niciodata de ele, de cremozitatea lor, gustul unic al fiecarei supe in parte, dar si de faptul ca supa crema este una eleganta si gustoasa. Se prepara usor, e versatila, e aromata si de cele mai multe ori se finiseaza cu un element crocant (mix de seminte sau/si crutoane) care are rolul de a diminua monotonia texturii cremoase si a surprinde papilele gustative. Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din conserva, dar si perisoare din carne de pui. Aromatizam supa cu ulei de dovleac si pesto din patrunjel cu busuioc.
In oala in care urmeaza sa facem supa, se pune uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele (morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se calesc legumelele pentru 2-3 minute, se adauga supa de pui si se fierbe pana legumele sunt bine patrunse. Se pasireaza legumele cu un blender vertical, se adauga smantana pentru gatit, sucul de rosii, sare si piper proaspat rasnit dupa gust. Se trece pentru ultima oara blenderul vertical prin supa, pana obtinem consistenta dorita.
Pentru perisoare: se amesteca carnea de pui tocata cu celelalte ingrediente. Cu mainile umezite formam perisoare de marime potrivita. Se fierb perisoarele in apa clocotita cu sare pentru 10-15 minute. Se iau perisoarele cu o spumiera si se pun in supa crema. Se pune supa cu perisoare pe foc si se lasa sa dea in clocot.
Pentru pesto: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie. Se blenduiesc pana obtinem o pasta. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Se serveste supa crema cu perisoare de pui, cativa stropi de ulei de dovleac si putin pesto de patrunjel si busuioc. O aromatizare mai potrivita nu exista…