Bunatati de Craciun
Si pentru ca nu exista Craciun fara miros de portocala m-am gandit sa ii pregatesc Mosului si o crema de lichior de portocale.Un lichior perfect pentru perioada sarbatorilor de iarna.
Spalam portocalele si le decojim, fara a ajunge la partea alba.
Punem cojile de portocale intr-un borcan cu capac si turnam alcoolul. Inchidem si dam la rece pentru vreo 20 de zile(minim 10).
Strecuram cojile de portocala dupa ce perioada a trecut, dar nu uitam ca in aceasta perioada vom trece zilnic pe la borcan sa il agitam. Frecam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara cu fund dublu, apoi adaugam laptele caldut. Punem la foc mic si amestecam continuu pana se leaga, fara a fierbe in clocot.
Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam alcoolul in care am macerat cojile de portocala.
Punem lichiorul intr-o sticla pe care o pastram la rece pana in momentul servirii. Dupa cel putin 3-4 zile lichiorul va fi bun de baut.
Cu cat va sta mai mult lichiorul va fi mai bun.