Crema de zahar ars

de Mama_Lizica in Prajituri, 21 Feb 2010 | 4380 vizualizari

 

E un desert foarte dulce, dar pufos si aromat, asa ca eu il prepar in cantitati mici, la ocazii speciale.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 1 cana zahar
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Opresti 3 linguri din zahar si pui restul la caramelizat pe foc. Cand devine lichid, rasucesti cratita ca sa tapetezi si peretii ei, apoi dai la racit. Intre timp, bati ouale cu cele 3 linguri de zahar, adaugi coaja de citrice, apoi laptele si omogenizezi cu o lingura de lemn, usor. Cand zaharul caramelizat e racit complet, torni peste amestecul de oua cu lapte si dai la cuptor cam 20-30 de minute, pana se prind ouale (si devine de consistenta unui sufleu) si capata o nuanta aurie. Se serveste rece, de la frigider.

TIPS-URI

1

Daca nu ai coaja rasa de citrice, poti inlocui cu o esenta de lamaie sau portocale, adaugata odata cu laptele.

2

Zaharul se caramelizeaza astfel: il pui in strat subtire-uniform in cratita si unde apare primul punct galben-maroniu, incepi sa amesteci cu lingura de lemn (musai) in cercuri mici, apoi din ce in ce mai mari, pe masura ce incepe sa se topeasca si celalalt. Nu lasa pana devine maroniu inchis, deoarece este deja ars si prajitura la care il folosesti va fi amara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (2)

liana_geicu 1

21.02.2010, 19:43

Vreau si eu o potioara!

Teo 1

21.02.2010, 21:35

nu cred ca e cineva , care sa nu iubeasca crema de zahar ars;

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion