Crema de zahar ars

de Oana in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 12303 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 8 oua
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • pentru caramel: 150 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

  1. Ai nevoie doar de o oala, un castron si un mixer.

  2. Mai intai topeste zaharul in cratita in care faci crema de zahar ars, la foc mic, cu atentie sa nu se arda, altfel va deveni amar. Cand zaharul a capatat culoarea chihlimbarului, opreste focul si imbraca cu grija peretii oalei. Las-o deoparte si pregateste crema.

  3. Mixeaza ouale intregi cu zaharul, apoi adauga vanilia si coaja de lamaie pentru un plus de aroma.

  4. Adauga laptele si smantana pentru frisca. Astfel, crema de zahar ars va devi mai cremoasa. Daca nu ai smantana, poti adauga doar 800 ml lapte.

  5. Toarna compozitia in oala cu caramel si pune crema de zahar ars in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, pana este inchegata bine.

  6. Lasa crema de zahar ars sa se rarceasca de tot, apoi pune-o in frigider 1-2 ore. Scoate-o apoi pe un platou si serveste-o felii sau in cupe, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]