Crema de zahar ars cu frisca

de nadina73 in Dulciuri, 13 Iun 2010 | 21936 vizualizari

 

este dupa reteta lui janet ,insa eu l-am accidentat si i-am pus si frisca

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar(brun)
  • 2 linguri de amidon
  • esenta de rom
  • 2mere
  • 400 ml frisca
  • 4 linguri de zahar pt frisca
  • caramel-optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu frisca:

Se ard 5 linguri de zahar care se intind pe toata cratita inclusiv pe pereti vasului.

Merele se taie feliute subtiri si se pun peste zaharul caramelizat.

Ouale se amesteca bine cu zaharul,romul,amidonul si apoi se pune laptele.

Se toarna compozitia in vasul in care s-a caramelizat zaharul ,usor sa nu se stice forma merelelor care se vor ridica la suprafata.

Se pune vasul intr-un alt vas mai mare cu apa si se pune la cuptor pentru aproximativ 50 minute la 160 grade

Cand crema e gata se scoate din cuptor se lasa la racit iar apoi se rastoarna pe un platou(eu l-am accidentat putin)se orneaza cu frisca si cu caramel

Se lasa in frigider 2 ore sa se raceasca bine.................pe caldura de afara merge grozav de bine o astfel de crema

Este foarte buna reteta, Janet !

super!

felicitari!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise