Crema de zahar ars cu mere

de ela in Dulciuri, 27 Mar 2010 | 6333 vizualizari

 

am vrut sa fac un tort maaare si inarmata cu de toate credeam eu,am descoperit ca imi lipsea esentialul:vasul in care sa-l fac...toate oalele mele sunt teflonate si ultima data cand am ars zaharul in una,i-a sarit smaltul si nu am mai vrut sa risc.am mai gasit o craticioara din email care a scapat nearuncata,asa ca nu am avut de ales...si iata ca a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 4oua (8 daca aveti vas mare),
  • 200 ml lapte (400ml),
  • 200ml (400ml) frisca lichida,
  • esenta de rom,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 lingura faina,
  • 1lingura amidon alimentar(am retinut si eu ideea),
  • 6linguri zahar,
  • 1mar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu mere:

Intr-un vas se pun 3linguri de zahar si punem pe foc la caramelizat,rotind cratita din cand in cand pentru a tapeta peretii vasului.Se lasa la racit.Curatam marul si ii scoatem cotorul,il taiem feliute subtiri.Punem feliile de mere peste zaharul ars,ca si pentru o tarta,circular.

Separat,batem ouale,usor,cu zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom dupa gust,amidonul.Amestecul se subtiaza cu laptele rece sau putin caldut si cu frisca lichidal. La sfarsit adaugam lingura de faina si turnam compozitia incet peste mere,care se vor ridica la suprafata.

Punem la cuptor,la foc mic,45-50minute pana ce compozitia s-a rumenit si s-a desprins de peretii vasului.Lasati la racit si inainte sa rasturnati compozitia pe o farfurie pune-ti vasul putin in apa rece.Decorati cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Teo 1

28.03.2010, 21:06

ah, ce felie apetisanta!

ela 1

28.03.2010, 23:19

Mariac cu mare drag

ela 1

28.03.2010, 23:19

Teo pt tine oricand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spuma de capsuni cu frisca si ciocolata