Nu se foloseste niciun gram de faina la crema de zahar ars. Iese mai buna daca se folosesc 10 oua. Pentru zaharul ars sunt deajuns 100-150 gr de zahar dar la compozitia cremei sunt necesare 200gr. Cand se pune compozitia peste zaharul ars trebuie trecuta printr-o strecuratoare pentru ca mai raman reziduuri de la oua. Cratita se pune in cuptor intr-un vas in care se pune apa care sa o acopere cam doua treimi din inaltimea ei; daca nu se procedeaza asa crema va avea un aspect buretos, nu va mai avea finete. E bine sa o lasi sa se raceasca complet inainte sa o pui pe platou, cel mai bine e daca o faci seara sa o lasi pana dimineata si daca o faci dimineata sa o lasi pana seara iar ca sa o pui pe platou e bine sa incerci sa mai scurgi usor si cu grija din siropul pe care si-l lasa intr-o cana sau castronel apoi pui platoul cu partea pe care va sta crema peste cratita, tii bine si platoul si cratita cu ambele maini si rastorni dintr-o miscare cratita peste platou si vezi ca o sa curga mult sirop desi ai mai scurs din el. Sa nu te superi pe mine ca-ti dau sugestiile astea dar am multa experienta in ceea ce priveste crema de zahar ars si nici eu nu am stiut toate astea de la bun inceput.