Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2017 | 17277 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de aici. Nu au iesit la fel de frumoase ouale, dar au fost interesante.

 

INGREDIENTE

  • 20 oua
  • 2 l apa
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura otet + inca 200 ml
  • hartie creponata in mai multe culori
  • ulei pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata:

Ouale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se scot pe o strecuratoare si se lasa sa se zvante si sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit ouale, se pune otet in mai multe vase, in functie de cate culori doriti sa faceti. Se taie hartia creponata in bucati mari, se mototoleste, se inmoaie in otet si se stoarce (trebuie sa purtati manusi pentru ca pateaza), dupa care se infasoara un ou in ea. Puteti sa combinati si doua culori, puteti sa mai dati si cu alte culori peste oua, dupa ce le scoateti din hartia initiala. Se imbraca toate ouale in hartie creponata si se lasa asa 2-3 minute pentru a se realiza transferul de culoare. Dupa aceea, se indeparteaza hartia si se lasa ouale sa se usuce. Se ung apoi cu o carpa imbibata in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana