Am facut prima data aceasta prajitura cu mult timp in urma inspirandu-ma dupa minunata Edith...aceasta e in varianta a la Ruxy si tot de ceva ani...am incantat cu ea toti musafirii si invitatii mei....
Se bate la mixer albusul spuma cu zaharul treptat incorporat( max 2 linguri), pana bezeaua sta batoasa.
La vitza mica a mixerului se adauga si galbenusurile ( pe rand),si apoi praful de crem ole.
Se pune in tava tapetata se intinde uniform, se coace la 180 grade 25 de minute.
Eu am dublat compozitia pentru un blat mai pufos si mai mare.
Crema:
Toate ingredientele se pun la mixer si se mixeaza foarte bine.
Se repeta operatiunea de doua ori, o data pentru crema de vanilie si o data pentru cea de ciocolata.
Se aseaza peste blatul rece ambele creme. Se da la rece
Glazura:
Apa impreuna cu zaharul se pun pe foc , nu fierbem insa doar sa dizolvam bine de tot zaharul, Dam la o parte adaugand trei linguri de lichior( eu am pus de cioco prima data) . Adaugam si untul si ciocolata amestecand bine. Se lasa la racit si spoi se toarna peste prajitura.
Este mult ma buna decat varianta cunoscuta a prajiturii cu o singura crema.... cine a mancat a plecat si cu reteta....la pachet desigur!