Creme brulee cu crema de bostan

de ianculubita in Dulciuri, 15 Sep 2013 | 3537 vizualizari

 

Daca tot s-au copt placintarii la gradina si daca tot e Duminica,eu va voi rasfata cu ceva bun; astfel de creme, se numara printre preferatele mele,e un deliciu frantzuzesc care te face sa mai ceri una!

 

INGREDIENTE

  • 1 felie de bostan
  • 400 ml smantana lichida
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 1 pastaie de vanilie Tonka
  • zahar brun pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme brulee cu crema de bostan:

Facem un piure din felia de bostan curatata de coaja, taiata cubulete si pusa la fiert impreuna cu radacina de ghimbir si pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine scoatem pastaia de vanilie, strecuram si facem piureul.

Intr-un vas punem smantana pe foc mic doar cat se incalzeste, adaugam galbenusurile frecate cu zahar, crema de bostan, amestecam totul foarte bine si dam vasul la frigider 2 ore. Dupa acest timp, portionam crema in forme, le punem in tava cu apa fierbinte sa treaca putin peste mijlocul formelor si lasam la cuptor 30-40 minute (depinde de cuptor).

Dupa ce s-au racit foarte bine, presaram zahar brun deasupra si cu pistolul caramelizam apoi servim.

TIPS-URI

1

este foarte important ca apa din tava sa fie fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme brulee cu crema de bostan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars