Cremes

de Merisor in Prajituri, 5 Feb 2013 | 18931 vizualizari

 

Am avut pofta de Cremsnit, dar n-am mai avut rabdare sa fac foile si nici foi speciale nu am cumparat, asa ca am facut cu foietaj Bella pe care le aveam demult in congelator.
Pofta-i pofta trebuie s-o potolim cu ce avem.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 1 lingura faina
  • 500 ml lapte
  • Esenta de rom
  • 3 linguri zahar
  • Sare
  • 10gr gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Foile decongelate le coacem separat pe dosul tavii.

Eu am facut cu foietaj Bella pentru ca le aveam prin congelator.De obicei cumpar foile speciale pentru cremsnit sau mi le fac singura.

Fierbem budinca amestecata cu faina si zaharul si sarea si o lasam la racit.

Batem frisca lichida cu mixerul pana cand se intareste, apoi o amestecam cu budinca racita si esenta de rom.

Punem gelatina in putina apa la hidratat, apoi o diluam la foc incet si o amestecam  cu frisca si budinca omogenizand bine cu mixerul.

Una din foile coapte o strivim. Mai raman si unele bucati mai mari, nestrivite bine.

Asezam in tava o folie, punem prima foaie , rasturnam jumatate din crema, nivelam si asezam peste ea bucatile mai mari din foaia strivita. Punem si restul de crema si deasupra ornam cu restul de foaie stivita bine.

Este usor, bun si de efect!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

ULTIMELE COMENTARII

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]