Cremsnit

de Lavinia in Prajituri, 17 Noi 2012 | 11921 vizualizari

 

INGREDIENTE

1 pachet foi pentru Cremsnit Crema:
  • 1,5 l lapte
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g faina/amidon
  • 150 ml frisca batuta
  • 4 pliculete zahar vanilat/esenta vanilie/baton de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

In primul rand punem laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie(daca folositi zahar vanilat sau esenta adaugati la sfarsit)

Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si laptele fiert in fir subtire.Dam iar pe foc mic si amestecam continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa.

Acum ii vine randul zaharului vanilat sau esentei daca nu ati avut baton de vanilie.

O lasam sa se racoreasca bine si adaugam frisca batuta bine.

O foaie de cremsnit o lasam intreaga iar o foaie o sfaramam .(arata mai bine si este mai usor de taiat)

Peste foaia intreaga punem crema ,apoi presaram foaia sfaramata si zahar farin.

O dati la frigider pentru cateva ore iar apoi este numai buna de savurat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]