Cremsnit II

de Criss in Prajituri, 31 Ian 2014 | 16098 vizualizari

 

Cremsnitul, dupa parerea mea, e una dintre cele mai bune si fine prajituri, chiar daca mai greu de mancat din cauza foietajului . :) Conditia principala e ca si foile sa fie facute in casa si nu cumparate.
Eu mai am pe blog o reteta de cremsnit si de foi aici, insa cum nu ma prea impac eu cu untura, ma bucur ca am gasit aceasta reteta de foietaj (Ruxy-Bucataras).Si cu siguranta n-am sa mai cumpar niciodata foi de cremsnit ci am sa le prepar mereu dupa aceasta reteta.
Sunt in continuare in cautarea cremei perfecte, sper s-o gasesc intr-o zi pentru ca niciuna nu m-a multumit pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa
  • putina sare +7 linguri faina
  • 250 g unt/margarina
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 6oua
  • 5 linguri faina
  • 1 plic gelatina
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit II:

Se framanta intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece, 4 linguri de ulei si un praf de sare. Rezulta un aluat elastic, nelipicios. Intr-un bol se amesteca untul moale cu 7 linguri faina. Aluatul se imparte in doua parti egale, se intind doua foi dreptunghiulare care se ung cu amestecul de unt si faina. Se ruleaza si pun rulourile obtinute la frigider pentru o ora.

Dupa o ora de stat la rece, se intinde prima foaie si se coace pe dosul unei tavi. Procedam la fel si cu a doua foaie, dar pentru a fi mai usor de portionat, trasam usor deasupra linii orizontale si verticale formand 15 patrate. Astfel prajitura va fi mai usor de taiat si nu se vor sfarama foile. Gelatina se hidrateaza in putin lapte. Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina si se adauga laptele caldut.

Se fierbe crema si se amesteca in continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga apoi gelatina hidratata si albusurile batute spuma. Se pune toata crema peste prima foaie si se pune deasupra cea de-a doua foaie. Se lasa prajitura in frigider minim 2 ore sa se intareasca crema. Se pudreaza apoi cu zahar si se portioneaza. Ideal e sa folositi o tava detasabila, care sa nu permita cremei sa se scurga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

simona72 1

01.02.2014, 10:26

Imi spui te rog la cate grade ai copt foile si cat timp?

Rocsi 1

01.02.2014, 20:02

Ce prajitura delicioasa

diaconta 1

01.02.2014, 23:12

Grozav

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cremeş (cremşnit)