Creveti cu sos de portocale

de Panacris in Fructe de mare, 2 Dec 2012 | 7742 vizualizari

 

Am primit un mesaj pe FB, cu " am nevoie de vot la aceasta reteta..." , initial nici nu am citit. Am revenit mai tarziu la mesaj, cand am vazut ce preparat a fost propus, am si dat votul, m-am imbracat, am trezit Skodita, din parcare, am dat fuga la hipermarket, cu lista de ingrediente, m-am intors plina de entuziasm si am "purces" la prepararea lui. Sper sa va incante, macar privirea, daca nu si pupilele gustative ;) Pansy 's recipes multumesc de inspiratie! :-*

 

INGREDIENTE

  • creveti 300 g,
  • boia de ardei dulce sau iute 1 lingurita,
  • praf de usturoi 1 lingurita,
  • ulei de susan 1 lingurita,
  • radacina de ghimbir tocata 1 lingurita,
  • sofran 1 lingurita,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • usturoi 2 catei ,
  • suc natural de portocale ( din 2 portocale) o ceasca,
  • portocale 3 bucati,
  • unt 30 g,
  • ulei pentru prajit,
  • smantana dulce pentru gatit 250 ml,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinatdupa gust,
  • cozi de arpagic tocate sau cozi de ceapa verde tocate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos de portocale:

Crevetii se scurg de excesul de apa (in cazul in care sunt congelati),se decorticheaza daca nu sunt deja decorticati si se pun in amestecul de condimente (sare, piper, ghimbir, suc de portocala, sofran,praf de usturoi, ulei de susan, boia de ardei, ghimbir ras) avand grija sa fie imbracati de amestec,dupa care se dau pentru 30 de minute la rece, acoperiti cu o folie de plastic. Apoi se prajesc in ulei, scursi de zeama, pe ambele parti,nu mai mult de 1-2 minute,pana capata culoarea roz. Se scot si se lasa la scurs pe hartie absorbanta. 

Ceapa, usturoiul si portocalele se curata de coaja si se toaca marunt. Intre timp se topeste intr-o tigaie incapatoare untul, se calesc ceapa, usturoiul si ghimbirul ramas, apoi se sting cu suc de portocale ( din 1 portocala), se lasa sa fiarba usor 1 minut, apoi se adauga smantana si se mai lasa pe foc mic sa se lege sosul, cam 3 minute.

La final se adauga crevetii, se mai da un clocot impreuna, se rectifica gustul sosului, daca mai este nevoie si se inchide focul. La final se adauga cubuletele de portocala si arpagicul tocat sau cozi de ceapa verde tocate. Se serveste ca atare sau cu garnitura de orez, ornata cu fasii de portocala. Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alba_zori 1

02.12.2012, 23:04

ce buna cred ca este,minunati crevetii

RuxyRux 1

02.12.2012, 23:05

O reteta deosebita!

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 23:23

Foarte aromati

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Calamari,creveti cu orez negru Nigella