Este prima data cand gatesc si mananc creveti. Exact: pana acum n-am mancat creveti :P
Am ales sa urmez ( nu intru totul ) o reteta a Sylviei si pot spune ca mie mi-au placut, am mancat chiar prea multi, incat mi-am luat si-un Colebil :))) ( Bine, am stins si cu 100 ml vin , dupa :)))) )
Costel n-a fost incantat deloc, nu i-a placut textura crevetilor la masticatie :)) si-a zis sa nu mai fac :P
Oricum, si eu cred ca este o mancare mult prea scumpa pentru satisfactia oferita :)
Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de lamaie si coniac .
Amestecam cu grija cu o spatula si gatim crevetii maxim 3-4 minute, pana ce se fac roz-portocalii.
Scoatem pe farfurie si presaram busuioc maruntit.
Servim alaturi de paste, sosuri sau simplu, pe bucati de paine prajita.
1
Crevetii se gatesc in 3-4 minute si nu mai mult, pentru a-si mentine textura si aroma.