Cricală ardelenească

de Sidy in Pui, 10 Mai 2013 | 12882 vizualizari

 

Cricala este un preparat pe bază de ceapă, cu ardei, roşii şi condimente, călite şi apoi fierte inăbuşit. N-aş putea să vă spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum, este o măncare care se prepară in casele ardelenesti ,foarte săţioasă şi cu un gust şi o aromă deosebite.

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne pui
  • 650 g ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 lingurita Crema gulas iute
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml vin
  • 100 g untura
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • piper
  • sare
  • boia
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cricală ardelenească:

Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie.

Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa, apoi adaugam carnea prajita si usturoiul curatat si taiat feliute.Asezonam cu toate condimentele, punem peste vinul, amestecam sa se omogenizeze si deasupra punem feliile de rosii si ardei.

Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic cam 45 de minute.In acest timp scuturam vasul de cateva ori, neamestecand cu lingura.

Ridicam capacul adaugam putin vin daca mai este cazul si pasta de gogosari si crema gulas.

Lasam sa mai fiarba cateva minute, adaugam patrunjelul verde tocat marunt.

Servim cricala cu mamaliguta calda si mai presaram putina verdeata.

Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Totul se face sub capac, legumele si carnea fierbănd inăbuşit in aburul lor si al vinului, fără nici o picătură de apă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cricală ardelenească" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

10.05.2013, 21:54

Mmm ce buna si gustoasa cricala asta

Sidy 1

11.05.2013, 07:23

Eu zic sa ne intilnim si sa va servesc cu mare drag pe toate si pe toti sa vedeti cat e de buna.....

diana_k 1

11.05.2013, 20:32

cred ca e foarte buna, nu am mai auzit de denumirea asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de taitei de casa