Croissante cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 9 Mai 2011 | 8667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml lapte caldut
  • 7 g drojdie uscata
  • 400 g faina tip 480
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  •  150 g unt
  • 1 lingura faina
  •  Umplutura:
  • crema de alune
  •  Uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante cu ciocolata:

Aluat:

Intr-un castron mare se amesteca faina,zaharul si drojdia uscata. In mijlocul fainii se face o adancitura in care se toarna laptele caldut treptat,amestecand cu o lingura. Se framanta aluatul pana devine neted,adaugand treptat si sarea.

Aluatul se pune in castron,se acopera cu un servet si se da la frigider pentru o ora,timp in care isi dubleaza volumul. Se scoate castronul i se apasa pe aluat pentru a scoate aerul. P e masa infainata se intinde aluatul intr-un dreptunghi. Untul moale  se mixeaza impreuna cu faina. Peste aluat se intinde untul si se impatureste ca in imaginile urmatoare. Se da din nou 30 minute la frigider,apoi se scoate,se intinde,se impatureste si se mai reppeta inca o data procedeul,in total fiin impaturit de 3 ori.

 Dupa a treia impaturire se da la frigider 30 minute,apoi se scoate si se intinde,se taie dreptunghiul pe jumatate,apoi in triunghiuri mici. Pe latura mai mare a triunghiului se pune o lingurita de crema de alune si se ruleaza spre partea subtire. Cornurile se aseaza,distantate, in tava tapetata cu hartie de copt care se da la frigider timp de 30 minute.

Cuptorul se porneste cu 15 minute inainte de a baga cornurile. Cornurile dospite se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit ~15 minute la temperatura medie. Sub tava se aseaza o cratita cu apa rece cu gheata pentru a prevenii arderea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]