Croissants frantuzesti

de micki in Prajituri, 24 Noi 2009 | 25100 vizualizari

 

Noi le-am papat la micul dejun intr-o duminica alaturi de o cafea(respectiv lapte)....E ceva de lucru ,dar rezultatul final merita efortul....

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente pentru circa 15 croissants: 560 gr faina de buna calitate(daca gasiti manitoba sau faina de forta e si mai bine) 280 gr unt 120 ml lapte caldut 20 gr drojdie proaspata 100 gr zahar 2 oua 6 gr de sare coaja de lamaie rasa vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissants frantuzesti:

Mai intai pregatim maiaua...drojdia se topeste in 60 ml lapte caldut apoi se framanta cu 100 gr de faina.Se face o biluta se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut pentru 45 minute circa...

cat creste maiaua pragatim untul....framantam 240 unt taiat bucatele cu 60 gr de faina,apoi se pune intre doua foi de pergamen si se niveleaza pana la un diametru de un centimetru. Se pune in frigider.

se amesteca ouale,zaharul,untul ramas,laptele ramas,coaja de lamaie si vanilia,se adauga si maiaua,apoi incet incet se incorporeaza toata faina.Sarea se adauga la final .

se framanta pana va deveni un aluat elastic si fin....acest aluat il vom lasa la crescut acoperit cu folie alimentara ,pentru circa o ora si jumatate

Dupa ce a crescut se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara,se pune untul in mijlok apoi se procedeaza dupa cum se vede in imagini

Dupa ce s-a "impachetat" se intoarce la 90 grade (cu pliile spre voi)si se intinde bine

dupa ce s-a intins aluatul se "impatureste" din nou cum am facut prima,apoi se inveleste in folie alimentara si se pun in frigider pentru 30 minute circa.Dupa 30 minute se scoate din frigider se intinde din nou intr-o foaie subtire,se "impatureste" si se pune in frigider pentru alte 30 minute.
In timp ce le intindeti foile veti vedea ca untul tinde sa mai iasa pe margini....nu mai adaugati faina,doar putina pe margini sa nu se prinda de masa de lucru

trecute cele 30 minute,se scoate aluatul din frigider se intinde o foaie de circa 1 cm grosime,se taie in triunghiuri si se formeaza croissant-urile,se lasa la crescut pentru alte 30 minute....eu le-am lasat peste noapte,a doua zi de dimineatza doar le-am dat cu ou si le-am bagat la cuptor pentru circa 15 minute la 180 grade

 

TIPS-URI

1

se pot congela abia rulate...cand doriti sa le serviti le scoateti din congelator si le lasati cateva ore la crescut,apoi le bagati la cuptor...

2

Se pot scoate din congelator de seara si lasate la crescut peste noapte.Dimineata numai le bagati la cuptor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissants frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

alice_frumi 1

29.07.2010, 19:42

acestea le-am vazut pe alt site... ai copiat reteta si pozele de acolo....sunt aceleasi
http://prajiturelecuretete.blogspot.com/2009/11/croissants-frantuzesti.html

ela 1

29.07.2010, 20:33

e aceiasi persoana,uita-te la nume,Alice

gaby_duceag 1

29.07.2010, 20:38

).draga de alice

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]