Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)

de Panacris in Supe, 28 Oct 2012 | 5238 vizualizari

 

Copilaria mea a foist marcata de acest fel de supa, speciala, de fapt nu supa in sine ci pastele. Se servea doar la nunti. Bucataresele gospodine, care se ocupau de meniul ptr nunta, se adunau, la claca, cu o saptamana inainte de nunta si preparau acesti melcisori ptr supa. De fapt din aluatul clasic de taitei de casa, formau acesti melcisori cu un aparat special. M-a impresionat dexteritatea lor in manuirea aparatului. Asa ca ma bucur ori de cate ori am ocazia sa achizitionez acest fel de paste marunte.

 

INGREDIENTE

  • carne de pui ptr supa 300,
  • morocovi 2 bucati,
  • patrunjel radacina 1 bucata,
  • telina 1/2 de bucata,
  • pastarnac 1 bucata,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • gulie 1/2 bucata,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • csiga (melcisori din paste fainoase)
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Csigaleves ( Supa cu paste melcisori):

Carnea se pune la fiert in apa cu putina sare, dupa ce clocoteste, se spumeza si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari. Se lasa la fiert, neacoperit cca. 30 de minute, la foc mediu. Dupa ce s-au fiert legumele si carnea, se strecoara supa in alt vas, se lasa sa clocoteasca si se adauga pastele fainoase, lasandu-se la fiert cca. 10 minute. Dupa gustul fiecaruia se adauga in supa morcovii fierti taiati rondele si carnea dezosata. Altii prefera sa aduca la masa legumele fierte separat pe un platou, fiecare  luandu-si ce doreste.

Se serveste fierbinte presarata cu patrunjel verde taiat marunt.

TIPS-URI

1

carnea de pui poate fi inlocuita cu carne de gaina sau cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pasare, cu taitei