Cuburi de patrunjel

de Sylvia in Conserve, 17 Iun 2010 | 8197 vizualizari

 

Astazi va prezint ceva din sfera ingredientelor, m-am obisnuit de ceva vreme sa imi fac si condimentele de casa, am mereu seminte aromate pe care le combin, ghivele cu toate plantele aromate pe care le gasesc ( si trebuie sa va spun ca nu se compara un fir de rozmarin sau salvie verde cu nimic din ce se gaseste in comert ) . Pentru ca raman uneori “in pana” de verdeata va prezint varianta mea de depanare.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de
  • o legatura buna de patrunjel ( eu il iau mereu de la piata daca reusesc, ca sa fie mai aromat) ,
  • o lingura de sare,
  • putina apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi de patrunjel:

Preparare: spalam bine si alegem patrunjelul. Intr-un vas cu apa clocotita aruncam patrunjelul  ales si il amestecam in apa  pret de cateva clipe. In strecuram apoi repede si il punem  in apa rece ( preferabil cu cuburi de greata in ea, ii potenteaza gustul si ii mentine aspectul verde intens  am vazut secretul la tv la o emisiune culinara) . Dupa aceea il stoarcem din nou, il condimentam cu sare  si il maruntim cu blenderul( se poate toca si cu cutitul ).

  Adaugam apoi putina pa cat sa il faca putin fluid si il turnam in forme de cuburi  de gheata .

 Dam la congelator pentru 30 minute si gata, avem cuburile de verdeata. Avantajul este ca se pastreza mult mai usor, se dozeaza foarte bine in mancare si e gata maruntit. Puteti sa faceti pe aceasta reteta cu orice verdeata sau supe concentrate. O sa mai vin cu retete de cuburi de condimente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ina 1

20.06.2010, 13:51

interesanta idee, Sylvia ! Eu imi pastrez verdeturile congelate direct in pungi, mai ales leustean si marar ...ca patrunjel verde am toata iarna in gradina... nu ingheatza

mihaelar63 1

02.07.2010, 23:15

adinaciosescu 1

07.07.2010, 23:10

la favoriteeee te mai astept

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuburi de legume pt.ciorba