Cuiburi de mămăligă

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2014 | 4147 vizualizari

 

Numai bun pentru cină sau mic dejun în familie! ;)

 

INGREDIENTE

  • făină de mălai cca. 300 g,
  • apă rece cca. 1000 ml,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline,
  • brânză de burduf,
  • ciuperci champignon
  • ouă de prepeliță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de mămăligă:

Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu ptr a nu se forma cocoloașe, se acoperă, apoi se oprește focul, lăsându-se la gătit cca. 35 de minute.

Într-un vas din lut special cu locașe,  se așează un ”boț” de mămăligă, o pălărie de ciupercă, ce s-a copt în prealabil cu puțin ulei și sare aromată cu cimbru. În fiecare pălărie se sparge un ou de prepeliță, se presară brânză de burduf, apoi se se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute. Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă verde după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de mămăligă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pernute crocante din mamaliguta