Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere)

de antonelamaka in Prajituri, 30 Iul 2013 | 21177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 600 gr faina
  • 1 cub drojdie cruda (sau un pachetel drojdie uscata)
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • zahar
  • un praf de sare
  • 400 gr miere
  • nuca macinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere):

Pentru aluat: Se pune faina intr-un vas, se adauga ouale si un praf de sare. Laptele se pune la incalzit, indulcit bine, iar drojdia se pune la dizolvat in putina apa calduta. Cand laptele e cald (atentie, nu fierbinte), iar drojdia dizolvata, se adauga peste oua si faina si se framanta pana se incorporeaza faina. Uleiul se pune la incalzit si se toarna peste aluat, incins. Aluatul se "bate" aproximativ 5 minute cu pumnul, apoi se lasa la crescut.

Cand e gata crescut aluatul, se imparte in 2 si se intinde o foaie care se unge cu miere si se presara nuca; se ruleaza si se "feliaza". Se unge o tava cu ulei, se pun melcisorii si se dau la cuptor. Cand sunt aproape gata, se ung cu miere pentru a se rumeni frumos. Pana se rumenesc cu mierea, puteti pregati a doua foaie.

TIPS-URI

1

Reteta pentru aluat este cea pentru cozonac. Daca va place mai tare aluatul, folositi mai multa faina.

2

Nuca puteti folosi in functie de gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi (sau melcisori cu nuca si miere)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

30.07.2013, 20:08

Rocsi 1

30.07.2013, 20:52

Imi plac

Bya Ralu 1

31.07.2013, 10:49

ce faini sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert melci cu nuca din aluat de cozonac