Punem carnea intr-un bol. Adaugam 2 linguri parmezan ras, patrunjelul tocat marunt, oul, usturoiul pisat, sare si piper. Amestecam pana la omogenizare si adaugam pesmet ca sa legam compozitia. Dupa caz putem adauga mai mult sau mai putin.
Formam chiftelutele si adaugam in mijloc cate un cubulet de mozzarella.
Le prajim in uleiul incins la foc mediu, pana se rumenesc usor.
Presaram pe fundul formelor de briose (eu am folosit unele putin mai mari) putin parmezan ras.
Fierbem pastele doua minute, ii scoatem pe un platou si presaram imediat deasupra 1-2 linguri parmezan.
Lasam cateva secunde cat sa se topeasca parmezanul si punem pastele in forme astfel incat sa formam un cuib. Presaram putin parmezan pe fundul cuibului.
Asezam in fiecare cuib cate o chifteluta. Incingem 2 linguri de ulei de masline intr-un vas si adaugam un catel de usturoi intreg pe care il vom lasa doar cat sa isi elibereze aroma apoi il scoatem. Adaugam rosiile pasate din conserva si daca este cazul si putina apa. Adaugam sare, piper, oregano, busuioc, zaharul si otetul si dam in doua-trei clocote. Turnam cate o lingura de sos in cuiburi, peste chiftelute.
Asezam deasupra cate o felie de mozzarella.
Dam la cuptor cca 30 de minute cat sa se rumeneasca frumos.
Decoram cu busuioc verde. Se servesc calde.