Cum se curata legumele coapte

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 17 Oct 2017 | 13496 vizualizari

 

Daca tot este toamna, toata lumea coace legume... Dar care e cea mai buna metoda pentru a curata legumele coapte?
 Unii baga legumele sub jet de apa rece, dar atunci isi pierd din aroma de “ copt”, asa ca metoda pe care v-o arat azi este cea mai buna si rapida!
 

 

INGREDIENTE

  • 4-5 vinete mari
  • cativa ardei kapia mari
  • putin ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se curata legumele coapte:

Mai intai trebuie coapte legumele. Exista 3 variante: le coaceti pe plita, pe aragaz sau in cuptor.

Pentru varianta in cuptor, asezati intr-o tava o hartie de copt, puneti ardeii si vinetele, stropiti cu ulei de masline si bagati la cuptor la 210 grade C. Legumele trebuie intoarse din cand in cand, pana sunt copate pe toate partile.

Scoateti-le, mutati-le intr-o tava si acoperiti-le cu cateva straturi de folie de plastic. Folia alimentara, desi se topeste, nu este periculoasa pentru sanatate.

 

Dupa 10 minute, pentru ca se va face condens, legumele sunt gata de curatat. Le puteti lasa sa se raceasca un pic si apoi coaja se desface foarte usor.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se curata legumele coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]