Cum se face sucul de rosii

de divainbucatarie in Bulion, 17 Aug 2011 | 5813 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii, savoare si culoare inchise intr-o sticla

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii:

Alegem rosii mari, carnoase si coapte. Le spalam bine, le taiem in jumatate sau in sferturi (in functie de cat este de mare rosia), apoi indepartam coditele.

Le trecem prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat (fara coji si seminte) il punem la fiert intr-o oala cu fund dublu. Daca avem inele pentru inaltat oala, sau plita de tabla, ar fi bine sa le folosim pentru ca bulionul sa nu se prinda. Sarea si zaharul (dizolvat in 2 linguri apa fierbinte) le adaugam cand incepe sa scada sucul de rosii.

Fierbem cam 1- 1.5 ore, pana cand are consistenta pe care o dorim. Daca il lasam sa fie foarte consistent obtinem defapt bulion. Umplem sticlele spalate bine si sterilizate, punem 1 lingura ulei peste suc, apoi sigilam. Punem sticlele sa stea sub o patura pana a doua zi, apoi le putem pune in camara.

Spor la lucru!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii