Cum se face sucul de rosii pentru iarna

de violeta30 in Bulion, 15 Sep 2015 | 6144 vizualizari

 

 Cum se face sucul de rosii pentru iarna

 

INGREDIENTE

  • 15 kg rosii prunisoare
  • sticle
  • sare
  • zahar
Portii: 29
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii pentru iarna:

Cum se face sucul de rosii pentru iarna.Se spala rosiile, se scot cotoarele si se taie in patru.

Se monteaza masina de tocat si se adapteaza separatorul pentru rosii.

Se dau rosiile prin masina si colectam sucul intr-o oala mare. Punem la foc potrivit si fierbem pana cand obtinem consistenta potrivita. Potrivim de sare si zahar dupa gust.

Lasam putin la racit si adaugam in sticle. Punem sticlele in oala, dar avem grija sa punem apa calda daca e sucul cald ca sa nu plesneasca sticlele. Fierbem la bain-marie in jur de 2-3 ore la foc potrivit. Capacul putin bombat e semn ca s-au fiert bine. Se lasa sa se raceasca in oala si a doua zi depozitam in camara.

TIPS-URI

1

daca va place aromat puteti pune mai la final un buchet de telina - frunze sau busuioc pe care le scoateti apoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]