Cupcakes cu rahat

de Catalina L in Dulciuri, 3 Apr 2015 | 3008 vizualizari

 

Rahatul sau "rahatul turcesc" este un sortiment de dulciuri originar din Turcia făcut din zahăr, arome alimentare și amidon.
În țara de origine, acest produs este cunoscut sub numele de lokum [loˈkum] sau (arhaic) ca rahat lokum, fiind un produs foarte popular în tot spațiul balcanic. Rahatul are o consistență similară cu a jeleului, fiind însă mai solid, mai lipicios și mai opac. În România a fost introdus în secolul al XVIII-lea, alături de bragă, nugă și baclava, întâi prin intermediul Fanarioților, negustorilor din Levant și Constantinopol, devenind apoi unul din produsele caracteristice pentru bâlciurile și târgurile muntene de secol XVIII-XIX.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 70 gr zahar
  • 10 cl de lapte
  • 7 cl ulei
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 50 gr rahat
  • arome ( coaja de lamaie, vanilie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu rahat:

Am folosit aceeasi bază ca si pentru Prajitura cu cirese  sau  Chec cu fructe in sirop.....

Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare.

Se adauga faina, praful de copt si aromele si se mixeaza bine.
Se taie rahatul in bucatele mici.

Se incorporeaza 2/3 din cantitatea de rahat in compozitie si se amesteca.
Umplem pe jumatate formele de cupcake cu  compozitie. Presarati deasupra rahatul care a ramas.

Dam la cuptor pentru 20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.

Se decoreaza cu zahar pudra sau nuca de cocos.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mascarpone