Cupcakes cu rahat

de Catalina L in Dulciuri, 3 Apr 2015 | 3362 vizualizari

 

Rahatul sau "rahatul turcesc" este un sortiment de dulciuri originar din Turcia făcut din zahăr, arome alimentare și amidon.
În țara de origine, acest produs este cunoscut sub numele de lokum [loˈkum] sau (arhaic) ca rahat lokum, fiind un produs foarte popular în tot spațiul balcanic. Rahatul are o consistență similară cu a jeleului, fiind însă mai solid, mai lipicios și mai opac. În România a fost introdus în secolul al XVIII-lea, alături de bragă, nugă și baclava, întâi prin intermediul Fanarioților, negustorilor din Levant și Constantinopol, devenind apoi unul din produsele caracteristice pentru bâlciurile și târgurile muntene de secol XVIII-XIX.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 70 gr zahar
  • 10 cl de lapte
  • 7 cl ulei
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 50 gr rahat
  • arome ( coaja de lamaie, vanilie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu rahat:

Am folosit aceeasi bază ca si pentru Prajitura cu cirese  sau  Chec cu fructe in sirop.....

Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare.

Se adauga faina, praful de copt si aromele si se mixeaza bine.
Se taie rahatul in bucatele mici.

Se incorporeaza 2/3 din cantitatea de rahat in compozitie si se amesteca.
Umplem pe jumatate formele de cupcake cu  compozitie. Presarati deasupra rahatul care a ramas.

Dam la cuptor pentru 20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca sunt coapte.

Se decoreaza cu zahar pudra sau nuca de cocos.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose Parkin