Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie

de ianculubita in Dulciuri, 4 Ian 2016 | 2823 vizualizari

 

Aceste cupe de ciocolata se fac foarte usor si se pot umple cu orice fel de crema sau chiar numai cu fructe si putina frisca deasupra.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cupe:
  • forme de briose din silicon
  • 300g ciocolata
  • 1lingura ulei
  • Umplutura:
  • 2albusuri
  • 3linguri zahar
  • 1plic gelatina
  • 300ml sampanie
  • 200ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie:

Se topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit ciocolata,se ung din nou si din nou se lasa la frigider.

Pentru umplutura se pune intr-un vas pe foc mic sampania impreuna cu zahar,dupa ce s-a topit fara sa fiarba,se incorporeaza geletina hidratata,se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca la frigider;dupa ce s-a racit bine(consistenta trebuie sa fie gelatinoasa),se amesteca energic cu albusurile batute spuma apoi se incorporeaza amestecand usor cu telul,cate o lingura cu frisca pregatita mai devreme.

Se scot din frigider formele,se scoate siliconul incet sa nu se rupa ciocolata,apoi se umplu cu spuma si deasupra se pune cate o fructa mica congelata,confiata,proaspata sau de care aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac