Cupola cu branza

de anca_rm in Prajituri, 5 Mar 2014 | 2809 vizualizari

 

Rapid si doar atat

 

INGREDIENTE

  • 8 buc piscoturi
  • 0.5 kg branza vaca sau ricotta
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 1pahar vin alb sec
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu branza:

Intr-un castron mai mic asezam  in asa fel incat sa acoperim fundul castronului piscoturile pe care le-am inmuiat innainte in vin alb .

Branza o zdrobim bine cu furculita sau cu blenderul , punem in ea zaharul (gutati dup ace amestecati bine , deoarece poate nu e sufficient de dulce ) , daca mai trebuie mai adaugati zahar .

O impartim in jumate . O jumate o punem peste piscoturile deja asezate in castron si nivelam si presam usor . In cealalta jumate punem cacao si o amestecam bine .

O punem sip e aceasta in castron , nivelam si presam . Deasupra punem piscoturile ramase si inmuiate in vin . Apasam bine , insa trebuie sa avem grija sa nu rupem piscoturile  si dam la frigider pana se raceste.

Inainte de servire rasturnam compozitia din castron pe un platou , pudram cu cacao si taiem .

 

P.S. Folositi un castron mai mic , ca sa aveti inaltime la acest desert . Mie mi-au iesit 6 felii cam de 100 gr bucata . 

TIPS-URI

1

piscoturile se pot inmuia in suc de compot sau orice va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si mere