Curatenia de toamna

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 7150 vizualizari

 

:)))) ca sa nu mai lenevim acum cu voturile astea m-am gandit sa va croiesc eu o maturica si un foras ca sa va dau de lucru la bucatarie! acum lasand gluma la o parte , reteta este grozava, sursa de inspiratie este aluatul de grisine cu dovleac al Laurei Adameche, modelul meu de gospodina dar si de om! pupicei Laura! http://adamache-laura.blogspot.com/2010/10/grisine-de-dovleac.html

 

INGREDIENTE

  • aprox.400 g faina (mai puneti dupa caz pana nu se mai lipeste aluatul pe maini)
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1 varf cutit unt
  • 150 ml apa calduta
  • 150 g piure de dovleac copt
  • 2 linguri de susan
  • 25 ml ulei
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curatenia de toamna:

Se prepara un aluat din faina in mijlocul careia punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi adaugam restul de apa si amestecam cu un tel nemetalic sau o lingurta de lemn cu gaura.

Separat curatam dovlecaul copt si il mixam intr-un blender cu o lingura de zahar.Piureul obtinut se va adauga la aluatul nostru si continuam amestecarea.

Aduagam si praful de sare, uleiul si untul.Framantam bine, scoatem din vas acum aluatul si-l framantam pe masa de lucru presarata cu faina.

Apoi rupem mici bucatele si le rulam in podul palmei realizand grisine lungi.Le tavalim prin susan.

Asezam o coala de hartie de copt pe o tava mare de cuptor si asezam acolo grisinele noastre.

Tava se introduce in cuptorul preincins si se lasa pana se rumensc grisinele.Eu le-am intors pe ambele parti.

Din o parte din aluat am realizat o maturica, o galetusa si un foras, asa ca pentru curatenia de toamna!:)) sper sa va placa, familia mea le-a rontait cu mare placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curatenia de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac copt cu sferturi de ceapa