Curcan cu mazare -la tava

de mihaelar63 in Curcan, 19 Sep 2015 | 4620 vizualizari

 

O tava cu friptura este potrivita sa prepari cand ai musafiri . Pentru mine este comod sa o servesc chiar la gradina in foisor . O impachetez si acolo o pun pe masa !!! Curcanul este din ograda soacrei [ sa fie sanatoasa si sa mai creasca ].Garnitura am folosit mazarea verde care aduce o nota de prospetime si culoare preparatului .

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe curcan [ 4kg]
  • 2 cepe
  • 2 ardei Kapia
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 lingura rozmarin verde tocat
  • 2 cani vin alb [merge si rozee]
  • 100 ml ulei porumb
  • 500 gr mazare verde fiarta usor
  • sare
  • Piper -optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu mazare -la tava:

  1. Pulpele de curcan spalate si curatate se portioneaza in bucati de aproximatv 150-200 grame.
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Tocati usturoiul si taiati ceapa julien .
  4. Puneti carnea intr-o tava cu ceapa,usturoiul si rondele de ardei iute pe deasupra .
  5. Sarati , piparati , adugati ierburile , vinul si stropiti cu uleiul de porumb .
  6. Impachetati tava in folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 1 ora .
  7. Dupa o ora despachetati tava de folie si lasati sa se rumeneasca carne inca 15-25 minute [ in functie de cuptor] .
  8. Daca este nevoie puneti o jumatate de cana apa pentru ca sa nu se prinda carnea de fundul tavii .
  9. La sfarsit adugati printre bucatile de carne mazarea si mai dati 5-10 minute la cuptor .AStfel mazarea va prelua din aromele sosului .
  10. Serviti preparatul decorat cu rondele de ardei capia rosu .

TIPS-URI

1

Daca aveti copii la masa renuntati la ardeiul iute si folositi foarte putin piper .

2

Nu lasati decat foarte putin mazarea la cuptor pentru a nu-si schimba coloritul si forma [ se usuca] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu mazare -la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

20.09.2015, 23:53

Motan

mihaelar63 1

20.09.2015, 23:53

SImo , calitatea materiei prima - regula de baza in reusita preparatului

Gicuta 1

21.09.2015, 09:03

Gustos si sanatos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne de curcan