Curcan la cuptor

de silvi0ara in Curcan, 2 Ian 2011 | 8380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de aproximativ 5 kg
  • 100g unt la temperatura camerei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2 crengute cimbru,cu frunzele tocate marunt
  • 3 cepe taiate in sferturi
  • 1 morcov mai maricel taiat rondele
  • 1 telina mai micuta taiata rondele
  • 10-15 prune uscate si afumate
  • 2-3 mere taiate in sferturi
  • 1 portocala taiata sferturi
  • 1 pahar vin rosu sau alb
  • 1 pahar apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 180gC.Curcanul se spala si se culeg toti fulgii de pe el,apoi se sterge bine cu prosoape de hartie.

Se amesteca untul cu coaja rasa de la citrice si cu verdeata,apoi se asezoneasa cu sare si piper. Se introduc usor degetele sub pielea curcanului,i ncepand de la gat, desprinzand pielea de pe piept si pulpele superioare. Se intinde untul sub piele, impigandu-l cat de departe se poate,apoi se se netezeste pielea la loc.Se pune apoi inauntrul curcanului mere, portocala si cateva prune. In tava punem legumele taiate, mere, prune, iar deasupra asezam curcanul care se unge cu putin ulei si se presara cu sare si piper.

Turnam un pahar de apa si unul de vin,apoi acoperim totul cu o folie de aluminiu. Pentru un curcan de 5kg timpul de coacere este de apoximativ 4 ore. Cu 30 de minute inainte sa fie gata,se scoate din cuptor se ia folia de aluminiu se mai unge cu zeama din tava si se lasa sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (24)

alinutzika 1

26.12.2011, 22:33

ioiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................

silvi0ara 1

03.01.2012, 12:39

Multumesc,va pup.

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 23:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de curcan