Curcan la cuptor

de marinica68 in Curcan, 2 Ian 2011 | 7874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan 3-4 kg
  • 500ml vin alb
  • sare 50g
  • piper 50g
  • foi dafin 4-5 buc
  • 1mar
  • 1 pachet unt
  • busuioc
  • boia 5g

   

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

se spala curcanul,se sterge de apa cu un servet de bucatarie

se unge tot curcanul cu unt ,se condimenteaza cu sare,piper boia,busuioc ,dupa aceea se aseaza intr-o tava mare de aragaz pe care se pun doua bucati de lemn ca sa nu se lipeasca de tava si se pune apa in tava

Se introduce in cuptorul bine incins si si se lasa sa se coaca la un foc mic timp de 3-4 ore timp in care se unge din cand in cand cu margarina si vin alb

.Dupa ce s-a rumenit bine se scoate din cuptor si se serveste cu diferite salate chiar si cu hrean cu otet alaturi de un VIN ALB ca sa merga friptura de curcan.POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]