Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci

de Gusti in Curcan, 26 Ian 2013 | 5326 vizualizari

 

O reteta de piept de Curcan tavalit in unt aromat foarte usor de preparat, careia i-am adaugat ca garnitura o tocanita rapida de ciuperci

 

INGREDIENTE

  •  o bucata de piept de curcan, taiata in 4 parti
  • jumatate pachet unt
  • o punga de ciuperci congelate (sau proaspete, la alegere)
  • o crenguta de rozmarin
  • citeva fire de patrunjel
  • 6-8 catei de usturoi
  • o crenguta de cimbru
  • o ceapa mica/medie
  • marar
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci:

 Am pus o parte din unt in tigaie, un pic mai mult de sfert sa zicem, si am tavalit putin carnea de curcan prin ea. Apoi, am scos carnea si am pus-o in vasul Zepter (se poate pune si la cuptor, stropita cu putin ulei, apa si sare si piper. Chiar si putin vin alb) circa 5-7 minute.

Am pus in locul ei in tigaie ceapa taiata marunt, pina s-a facut aurie, am adaugat ciupercile (am folosit congelate, un mix cu bureti de padure, ghebe, etc), am amestecat, iar la final am adaugat 2-3 catei de usturoi zdrobiti si mararul tocat marunt. Am mai amestecat putin si gata tocanita de ciuperci.

Am scos ciupercile si am pus restul de unt in tigaie. Am adaugat usturoiul zdrobit, crengutele de rozmarin si cimbru, dar si patrunjelul. Am aromat astfel untul timp de 2-3 minute.

Am scos carnea din Zepter, era aproape facuta, si am tavalit-o prin untul aromat pina a prins o usoara crusta.

Am decorat portia cu crenguta de rozmarin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de curcan