Cus cus cu amestec de legume uscate

de Panacris in Mancaruri de post, 2 Apr 2019 | 3543 vizualizari

 

O garnitura perfecta, rapida, simpla si mai ales sanatoasa. Nu-i neaparat una dintre "retete de post creative" ci o reteta de post rapida ;) pentr incepatorii din bucatarie! ;)  P.S. Zilele trecute am fost intrebata cum se gateste cus-cus-ul? Sincer am ramas un pic in aer :D, cum sa nu sti sa faci asa ceva de simplu??? Dar da, sunt multi incepatori in bucatarie iar unele ingrediente li se par ceva SF. Asa ca va aduc cea mai simpla si rapida garnitura, mancare lenesilor, cum spuneau Zmeisorii cand era mici, nici nu-i nevoie sa o amesteci, o inghiti direct!!! :)))

 

INGREDIENTE

  • Cus-cus SanoVita 200 g,
  • Amestec de legume SanoVita 2 linguri,
  • Sare Hymalaya 1 lingurita,
  • Apa rece 250 g,
  • Ulei de susan/dovleac/masline 1 lingura.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus cus cu amestec de legume uscate:

Apa rece se pune la fiert intr-un recipient de cca. 500 ml impreuna cu sarea, la foc puternic pana ajunge in punctul de fierbere, adica 100 grade Celsius.

Cand a clocotit se opreste sursa de caldura, se adauga Cus-cus-ul, se amesteca impreuna cu amestec de legume uscate, usor pana se incorporeaza in apa clocotita,  se acopera si se lasa cca. 10 minute pana se umfla.

Se serveste fierbinte presarat cu ulei de susan/dovleac/masline dupa gustul fiecaruia.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus cu amestec de legume uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume, reteta simpla si sanatoasa pentru o masa echilibrata