Deliciul sultanului

de Hutzanca in Mancaruri cu carne, 10 Oct 2009 | 12801 vizualizari

 

E chiar un deliciu,e usor de facut dar adevarul e ca e cam grea...la calorii

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne pt gulas
  • 4 rosii carnoase curatate de coaja
  • 4 cepe
  • 1 kg vinete
  • 200 g unt
  • 2-3 foi de dafin
  • sare,piper macinat proaspat
  • 400 ml lapte
  • 100 g cascaval ras(parmezan)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciul sultanului:

Carnea se taie in cuburi,rosiile se curata de seminte si se taie cubulete mici,ceapa se taie nu prea marunt.Vinetele se strapung cu furculita in mai multe locuri si se coc la cuptorul incalzit in prealabil,pana se inmoaie.Ceapa se prajeste in jumate din cantitatea de unt,se adauga bucatelele de rosii si foile de dafin,se completeaza cu 3/4 l apasi se prajesc innabusit 1 ora.Restul de unt se incalzeste intr-un vas,se adauga faina si se rumeneste faina.Se stinge cu laptelesi se lasa sa fiarba inca 5 minute.Se condimenteaza cu sare si piper.Vinetele se taie cuburi mici si se adauga la sosul bechamel,se fierb impreuna inca 5 minute.La urma se adauga cascavalul ras.Sosul de vinete se condimenteaza din nou si jumatate din cantitate se toarna pe un platou incalzit.Urmeaza un strat de carne si api jumatatea cealalta de sos bechamel.Deasupra se mai pun cateva bucatele de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciul sultanului" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Hutzanca 1

10.10.2009, 16:45

Da ,se mananca cu paine sau cu lipie,e foarte gustoasa pentru cine isi permite sa manance asa ceva.Daca vreti sa mai scadeti din calorii,inlocuiti sosul bechamel cu cu un sos simplu din 200 g iaurt amestecat cu zeama de la o lamie.Vinetele pot fi adaugate si la sosul rece

rivka 1

10.10.2009, 18:42

pai nu cred ca are mai multe calorii sau e mai grea decat o lasagna de exemplu.
cred ca e foarte buna, ai pus carne de vita banuiesc? vreau sa o fac si eu odata, sunt foarte curioasa, mie imi plac mancarurile turcesti, banuiesc ca e de provenienta turceasca reteta? se mananca cu pide?

Hutzanca 1

11.10.2009, 15:04

Da,Rivka,este un fel de mancare turcesc si cu pide e super bun.Si binenteles cu carnita de vita.Cu porc nu iese atat de buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu mamaliguta