Desert alivenci moldovenesti dulci

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 15 Ian 2018 | 14341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g mălai
  • 1 litru lapte
  • 500 g brânză de vaci
  • 300 g smântână
  • 1/2 linguriță sare
  • 100 g unt
  • 250 g zahăr
  • 6 ouă
  • pentru servit:
  • zahăr brun 
  • smântână (~200 g)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert alivenci moldovenesti dulci:

Se pune la fiert laptele, când începe să dea în clocot, se adaugă mălaiul și se amestecă bine să nu se facă cocoloașe. Se lasă aprox. 5 minute la foc mic, după care se răstoarnă într-un castron/oală. Se adaugă untul, sarea și se amestecă până la topirea completă a untului. Se lasă la răcit. Separăm cele 6 ouă. Gălbenușurile se bat bine cu zahărul. După ce s-a răcit compoziția cu mălai adăugăm brânza de vaci, 300 g smântână și gălbenușurile bătute spumă. Se adaugă și albușurile bătute spumă cu un praf de sare.

Compoziția se răstoarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament sau unsă cu unt și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru aprox. o oră sau până se rumenește un pic pe margini.

Se servește rece cu smântână și zahăr deasupra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert alivenci moldovenesti dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu gem de caise