Desert beigli cu mac

de Zamfira in Dulciuri, 8 Noi 2015 | 19052 vizualizari

 

Un beigli bun, bun de pregătit în orice perioadă a anului. Reţeta o ştiu de la mama, garantez pentru calitate. Îi mulţumesc pentru multele ocazii în care ne-a alintat cu minunatele beigli-uri cu umplutură de mac sau nucă. Merită să-l încercaţi, baftă şi poftă bună!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g făină
  • 280 g unt
  • 3 ouă
  • 10 g drojdie
  • smântână
  • sare
  • zahăr si lapte pentru drojdie

Umplutura:

  • 1 1/2 cană apă (250 ml apă)
  • 400 g zahăr
  • 500 g mac măcinat
  • 100 g stafide (opţional)
  • 2 albuşuri
  • coaja de la 2 lămâi
  • 2 zahăr vanilinat
  • 2 fiole rom

Pentru uns:

  • 2 gălbenuşuri
  • 1 plic zahăr vanilinat
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert beigli cu mac:

Aluat: Punem drojdia proaspătă la dospit cu o linguriţă de zahăr şi putin lapte călduţ.

Cernem făina, adăugăm puţină sare, untul, 2 gălbenuşuri, drojdia dospită şi smântână cât sa ajute aluatul să fie moale şi pufos. Lăsăm aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Fierbem apa cu zahărul pentru a obţine un sirop moale, adăugăm macul măcinat, fierbem totul 3-4 minute. Dacă compoziţia este prea tare se mai poate adăuga apă pană când devine păstoasă, uşor de întins. Batem cele două albuşuri şi adăugăm spuma în compoziţia de mai sus când încă mai este caldă. Adăugăm coaja de la lămâi, fiolele de rom si zahărul vanilinat. Lăsăm să se răcească.

După ce aluatul a dospit, îl împărţim în 5 porţii. Întindem fiecare porţie (ca şi foaia de cozonac) ungem cu pasta de mac. Rulăm uşor şi-l aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. La fel procedăm şi cu celelate 4 porţii de aluat. Cu o furculiţă facem câteva găuri pe fiecare beigli. Amestecăm 2 gălbenuşuri cu un plic de zahăr vanilinat şi ungem cu o pensulă fiecare beigli.

Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 minute cu focul mai tare, timp în care nu deschidem uşa cuptorului, după care reducem intensitatea focului. Timp total de coacere 40-45 minute, facem proba cu scobitoarea. Lăsăm beigli să se răcească şi apoi tăiem felii frumoase.

TIPS-URI

1

 Cantitatea de aluat este pentru 5 bucati de baigli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert beigli cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baigli cu mac si nuca