Desert bomboane cu polen si seminte de canepa

de oanapl in Dulciuri, 20 Dec 2017 | 4940 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă și sănătoasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul Florianei (Dolce fac verde).

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri fulgi secară sau ovăz
  • 30 curmale mici spre medii
  • 1 banană
  • 6 linguri caju crud
  • 2 linguri făină sau seminţe de cânepă decorticate
  • pentru decor:
  • 3-4 linguri de polen crud
  • 3-4 linguri seminţe de cânepă decorticate
Portii: 17
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane cu polen si seminte de canepa:

Mărunţești fulgii de secară sau ovăz (în robotul de bucătărie sau râșniță).  Nu trebuie neapărat să ajungă la textura de făină.
Mărunţești şi nucile de caju. 
Curmalele le pui în robotul de bucătărie și le mixezi până ce se omogenizează. Dacă curmalele sunt foarte uscate le hidratezi în apă călduţă cu jumătate de ora înainte de a începe procesul.

 Adaugi banana și mixezi, apoi adaugi seminţele de cânepă și restul ingredientelor uscate și le mixezi. Va rezulta un “aluat” lipicios, care îl lași la rece 10-15 minute. Iei câte o linguriță de aluat între palme și îi dai forma unei bile apoi o învârți prin polenul împrăştiat pe o farfurie. Jumătate din bomboane le acoperi cu polen și jumătate le acoperi cu seminţe de cânepă decorticate.
Le ții la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane cu polen si seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]