Desert briosa tresata

de Catalina L in Prajituri, 11 Noi 2018 | 2951 vizualizari

 

Va propun o brioşa tresata cu stafide.
Imi place sa fac aluatul o seara inainte si il las la frigider peste noapte.
A 2a zi este o minune si puteti prepara direct desertul dorit.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/10/briosa-tresata.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 4 g de drojdie uscata sau 10 g de drojdie proaspata
  • 1 lingura plina de zahar
  • 2 oua
  • 1 varf de sare
  • 125 g de unt moale dar nu topit
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 40 g de stafide

Decor:

  • 1 galbenus de ou +1 lingura de lapte
  • zahar perlat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa tresata:

Intr-un castron sau in bolul robotului amestecam faina, drojdia uscata, sarea si zaharul.

Adaugam treptat ouale si laptele amestecand.

Framantati 10 minute.

Adaugati apoi treptat untul taiat bucatele si framantati pana cand este bine incorporat.

Acoperiti aluatul si lasati sa creasca 2 h.

Filmati aluatul si lasati-l la frigider cel putin 4 h sau o noapte.

A 2a zi scoateti aluatul si-l framantati.

Impartiti-l in 3 parti egale. Etalati in dreptunghi fiecare parte. Puneti stafide si rulati. Veti obtine 3 rulouri.

Tresati rulourile si formati briosa.

Lasati sa cresca inca 30 minute.

Ungeti-o cu galbenusul amestecat cu o lingura de lapte.

Decorati cu zaharul perlat si puneti in cuptorul incalzit la 200°C timp de 20-25 minute.

Scoateti, lasati sa se raceasca un pic si serviti cu dulceata, marmelada, ciocolata...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa tresata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu fructe si mascarpone